Welkom op VierVaart!

VierVaart – een voormalig boerenerf – is een plek waar vakantie vieren, hedendaagse kunst en biologisch tuinieren elkaar ontmoeten.

VierVaart is bedoeld als baken van rust voor u als toerist, en als plek waar kunstenaars verdieping kunnen zoeken in hun werk.
Op VierVaart word je even niet afgeleid door de hectiek van alledag en de verleidingen die de stad en het sociale leven daar met zich meebrengen.

We leven zoveel mogelijk zelfvoorzienend en duurzaam. Zo werken we met zonne-energie, wordt het afvalwater van douche’s, wastafels en toiletten door middel van een helofytenfilter ( wilgenveld ) gezuiverd, en verbouwen we onze eigen groenten en fruit in moestuin en kas. Op VierVaart wordt biologisch gewerkt.

VierVaart is een kleinschalige camping en wordt gerund door Iris Cornelis. Er is plaats voor 25 kampeerplaatsen. Dat alles wordt omgeven door fruitbomen; ook daardoor heeft VierVaart een groene uitstraling.

In een voormalige landbouwschuur zijn 2 studio appartementen/gastateliers. Die verhuren we aan toeristen, én aan professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland; die kunnen daar voor een aantal maanden wonen en werken als artist-in-residence/writer-in-residence.

In die schuur is ook het atelier van Maartje Korstanje (beeldhouwer). Ook is er een tentoonstellingsruimte voor exposities van hedendaagse kunst die tevens als presentatieplek voor de artist-in-residence dient. Iris Cornelis (tentoonstellingsmaker) en Maartje Korstanje begeleiden de kunstenaars en stellen het artist-in-residence programma samen.

Rondom het hele perceel is een brede haag van hoog opgaand geboomte. Die fungeert niet alleen als windvang; ook kunnen er allerlei vogels en kleine zoogdieren leven. Je kunt een wandeling maken over een pad dat langs de buitenkant van die haag loopt, en dat hier en daar naar binnen slingert.

Fruitteler Piet Korstanje verzorgt de hagen, en de fruit- en notenbomen verspreid over het hele terrein.

Op het terrein groeien ook allerlei rozen en andere bloemen, waar ook bijen van kunnen genieten. De bijenkasten van imker Heleen van Elsacker zijn geplaatst in de privé tuin. De bijen zijn overigens niet hinderlijk voor u als bezoeker.

Toeristen die in het studio appartement of op de camping verblijven kunnen dus volop genieten van de rust en ruimte van de natuur, maar ook van het creatieve klimaat – door kunstenaars te ontmoeten en de tentoonstellingen te bezoeken.

Tot ziens op VierVaart.

Iris Cornelis & Maartje Korstanje
Piet Korstanje & Heleen van Elsacker