with Geen reacties

tentoonstelling op VierVaart

Project Celsius Regeert!

opening 19 januari 2019

Met een wintertentoonstelling in het schildersatelier van Theo Jordans in Groede, ging in april 2018 het project Celsius Regeert! van Theo Jordans (landschapsschilder), Peter Verdurmen (fotograaf) en Tijs van Bragt (dichter) van
start. Zij laten zich inspireren door de wisseling van de seizoenen in West-Zeeuws-Vlaanderen.

De voorbije maanden volgden de lentetentoonstelling in de historische schuur van de familie Risseeuw in Groede en de zomertentoonstelling in De Deuzonschole in Hoofdplaat. Het project Celsius Regeert! wordt in januari afgesloten met een expositie over de herfst. Deze vindt plaats in de galerieruimte op VierVaart in Groede.

De herfsttentoonstelling gaat zaterdag 19 januari open voor publiek. Iris Cornelis van VierVaart, verricht om 14.00 uur de officiële opening. De openingsmiddag wordt onder andere omlijst met de 1e West-Zeeuws-Vlaamse Landschapskwis. Hoe goed kent u het Landje van Cadzand? Deelname is gratis! Iedereen kan meedoen. De winnaar van de kwis wordt verblijd met een toepasselijke prijs. Ook is er origineel werk te winnen.

Theo Jordans, Peter Verdurmen en Tijs van Bragt hebben aan het project een actie gekoppeld ten bate van Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Met de verkoop van de ‘Doos van Celsius’, een stevige kartonnen box op A4-formaat, gevuld met werk van de drie kunstenaars en bijdragen van ‘Landschapsbeheer’, willen zij een mooi bedrag bij elkaar krijgen voor de Zeeuwse landschapsvrijwilligers.

Openingstijden
Opening 19 januari 13.00 – 17.00
inloop vanaf 13.00 uur
openingswoord door Iris Cornelis 14.00 uur

Zaterdag 20 + 26 januari, Zaterdag 2 februari
13.00 – 17.00 uur