Project Souvenir 2021
o.a. Anne-Marie van Sprang – Nanda Runge – Edith Meijering

Groepsprestatie project Souvenir; een doorlopend project, samengesteld met werk van kunstenaars die op VierVaart zijn geweest voor een werkperiode, verblijf of bezoek.

Anne-Marie van Sprang
Zee Land, 2021
Handgedraaid hout
editie: 2

Tijdens fietstochten langs de kust aanschouwde Anne-Marie van Sprang het land, de zee en de kunstlijnen, welke continu in verandering zijn. Het is een veranderlijk overzicht, wat je in werkelijkheid nooit zien kan, maar wel in driedimensionale beelden kunt visualiseren.

Anne-Marie van Sprang maakte speciaal voor VierVaart een serie van 4 kleine objecten die samen een beeld vormen, Zee Land. De objecten en de leegtes daartussen is een zichtbaar samenspel van zee en land.

Nanda Runge
Rural Sketches, 2018
Aquarel op Papier
48 x 36 cm
courtesy galerie Van Den Berge

In het werk van Nanda Runge spelen architectonische vormen en lege ruimtes een kenmerkend element. Ze observeert haar omgeving met oog voor detail, het uiteindelijke werk roept een beeld van herinnering op.

Naar aanleiding van een korte residency op VierVaart maakte ze de serie Rural Sketches; verstilde driedimensionale vormen, die met weinig penseelstreken zijn weergegeven. Runge laat je dwalen in niet te duiden oorden.

Edith Meijering
Poten en handen, 2019
Potlood en grafiet aquarel op papier
31 x 41 cm

Edith Meijering toont 2 souvenir werken die ontstaan zijn in de zomer van 2019
Ook hier waren dieren en bloemen inspiratiebronnen voor haar werk. In dit recente werk zoekt Meijering het spanningsveld op tussen mens en natuur, en tussen mens en dier. Door de manier van tekenen en het weglaten van elementen, wordt er een intrigerende en vervreemdende atmosfeer neergezet.presentatieProject Souvenir 2019

Deze tentoonstelling is afgelopen

Groepspresentatie – doorlopend project
29 april t/m 29 september 2019

Op de begane grond van de tentoonstellingsruimte is de groepstentoonstelling Souvenir te zien; een doorlopend project samengesteld met werk van kunstenaars die op VierVaart zijn geweest voor een korte werkperiode of vakantie.
Salonopstelling met o.a. Nanda Runge, Marit Dik, Marinke Marcelis, Bas Kwakman, Jochem Rotteveel, Yasser Ballemans,
Robin Kolleman, Gam Bodenhausen, Lotte van Lieshout, Karin Arink, Desiree de Baar

Foto links: Jochem Rotteveel
Foto rechts: Nanda Runge